Lär känna vår nya ledare

1
feb

Catarina Göthe , 1. februari 2021

Lär känna vår nya ledare

En sprudlande och energirik, omtänksam föreningsförälder från startup-världen som vill få med alla när hon leder bolag. Så skulle jag beskriva Catarina Göthe, den nya VD’n för Amesto AccountHouse och Amesto Payroll i Sverige.

Välkommen till Amesto Catarina, vi börjar direkt med den stora frågan “Vem är du Catarina?”

Jag tror att jag är påverkad av min uppväxt. På grund av, eller snarare tack vare min fars arbete så bodde vi större delen av min uppväxt fram till gymnasiet i olika delar av USA. Eftersom vi flyttade mycket fick lära mig tidigt att vara öppen för alla olika slags människor och att allt blev roligare om man vågade lära känna fler. Så genom det fick jag en vana för förändringar. Jag fick också något jag skulle kalla för fotbollsuppfostran, laget före jaget. Jag har tre äldre syskon och vi fick alla lära oss att tänka på andra. Men som det yngsta syskonet med tre äldre bröder så blev jag säkert lite av en tuffing.

Är det någon speciell person som gjort att du blivit den du är?

Ja, min mamma. Jag har sagt väldigt länge att om jag kunde bli hälften så bra kvinna som min mamma så skulle jag bli nöjd. Min mamma hade allt, förmågan att se de som behövdes ses och att vara lyhörd och omtänksam samtidigt som hon var tydlig och sa det som behövde sägas.

När kände du att det skulle bli ekonomi och redovisning som du skulle arbeta med?

Mitt första kontorsjobb var på EF efter universitetet. Då jobbade jag med redovisning och gillade det. EF är ett bolag som drivs av entreprenörsandan och viljan att utvecklas så det bidrog säkert till att jag sedan hamnade i olika bolag som låg i framkant i utvecklingen. Men innan dess, under tiden jag pluggade dansade jag och jobbade som aerobicinstruktör, så ett tag trodde jag att jag kanske bli dansare.

Senast så kommer du från företaget Polar Bear, ett bolag som fungerat som en inkubator för nystartade tech-bolag, vad tar du med dig därifrån?

Många av de nystartade tech-bolagen bidrar till att göra samhället mer mogna för användandet appar och tekniska lösningar, samtidigt blir också många kunder ”bortskämda” och vill ha smidigare och smidigare lösningar. Där är vi inne i en fantastiskt rolig tid för redovisningsbranschen där vi kan göra bättre och bättre lösningar för våra kunder som dem efterfrågar.

Hur tror du att framtidens redovisning och lönehantering kommer att se ut?

Vi vet faktiskt ganska mycket om framtiden redan nu, vår AI Semine är ju redan igång och gör vissa typer av arbetsuppgifter för några av Amestos kunder. Vi vet också att tekniken kommer att ersätta vissa typer av arbetsuppgifter som görs av människor idag. Men vi vet inte riktigt i vilken utsträckning.

Det låter inte som att detta är en framtidsbransch att satsa på för de som funderar på sitt yrkesliv, eller?

Det beror på vad du vill göra, vill man göra enkla repetitiva uppgifter så är det ingen framtidsbransch. Men vill man vara med och hjälpa kunderna att utvecklas, fatta rätt beslut, att bli effektivare och mer lönsamma så är det ett framtidsyrke. Det måste understrykas att kunskapen kring redovisning, löner osv är superviktig för att företagens siffror blir de rätta, och det kunskapen kommer alltid finnas hos människor.

Vilka är dina ambitioner med Amesto AccountHouse under de kommande åren?

Jag vill bygga ett välmående företag där ambitiösa människor vill arbeta.

Vad är viktiga egenskaper du ska ha i Amesto?

Du ska vara modig, ha kundnytta i fokus och vilja mer.

Vad var det som fick dig att fastna för Amesto?

Jag blev väldigt inspirerad av familjen Spandows ambitioner kring hållbarhet, att alla kan gör en del. Att vi som ledare styrs och målsätts på mjukare värden, och inte enbart finansiella resultat lockade mig. Men det var nog först i andra steget. Innan dess var det Amesto som ett innovativt bolag med så stark koppling till innovation och kunskap som jag lockades av.

Och vad har varit det bästa med Amesto sedan du började?

Det finns så många härliga människor med bra åsikter som vill göra så mycket för våra kunder.

Nog med jobbsnack, nu hoppar vi över till det privata. Vi har ju jobbat tillsammans i några veckor nu och vid sidan av allt jobb, alla dina barns aktiviteter så spelar du padel så ofta du får tid. Hur ofta spelar du egentligen?

Det är tyvärr svårt att få tag på padel-tider, men så fort jag får en tid och någon att spela med så är jag där. Så ni som läser detta, saknar du någon att spela med så är jag med, bara hör av dig.

Vad har du för roliga och annorlunda saker på din bucket list?

Jag vet inte på rak arm, men just nu försöker jag få till en padelbana i närheten av där jag bor. Fast det kanske inte räknas på en bucket list. Surfa i Costa-Rica drömmer jag också om. Familjen hade faktiskt en surf-kurs inbokad, men vi ställde in den på grund av pandemin.

På din Linkedinsida kan man läsa att du har blivit ”Årets Eldsjäl i Danderyd 2019”, vad innebär det?

Jag är själv fotbollstränare för ungdomar, och vet hur mycket gott som kan komma ur fotbollen. Jag arbetar för att få in nyanlända till att börja spela fotboll, och vi samlar in kläder och utrustning som behövs för att spela

Är det någon mer du vill tillägga?

Ja, jag ser fram emot den närmaste tiden med alla mina kollegor och våra kunder.

-------

Skrivet av Oscar Kumlin, en av Catarinas nya kollegor som känner av positivismen, kundfokuset och framåtandan som Catarina drivs av.

------ 

Här är en länk där det går att läsa mer om engagemanget kring årets eldsjäl, Hon samlar in fotbollskläder till Enebybergs nyanlända (mitti.se)

Catarina Göthe

Catarina Göthe

CEO Amesto Accounthouse AB