Förstärker Affärsområde

Amesto Accounthouse AB

Stärker sin position på marknaden.

Amesto AccountHouse AB, en av nordens största redovisningsbyrå, stärker sin position på marknaden genom förvärv av Miredo Redovisningsbyrå AB. Förvärvet är en del av Amesto AccountHouse ABs tillväxtstrategi och kompletterar upp affärsområdet Redovisning - ett av bolagets tre affärsområden.

Pressmeddelande

AMESTO ACCOUNTHOUSE AB FÖRVÄRVAR MIREDO REDOVISNINGSBYRÅ AB.

Amesto AccountHouse AB, en av nordens största redovisningsbyrå, stärker sin position på marknaden genom förvärv av Miredo Redovisningsbyrå AB. Förvärvet är en del av Amesto AccountHouse ABs tillväxtstrategi och kompletterar upp affärsområdet Redovisning - ett av bolagets tre affärsområden.

Bolaget grundades av VD och delägare Anette Ullén 1 september 2011 och har sedan starten haft en imponerande tillväxt. Idag är man 30 anställda. Bolagets stärks nu ytterligare med 9 anställda och 240 kunder via förvärvet av Miredo Redovisningsbyrå AB. Avtalet träder i kraft 1 mars 2019.

- När vi nu sedan starten vuxit organiskt och på egen kraft, kändes det som det var dags att ta ett större kliv för att på så sätt stärka bolagets Affärsområde: Redovisning.

- Amesto AccountHouse och Miredo Redovisningsbyrå har många synergier och likvärdiga värderingar vilket gjorde att det var ett enkelt beslut för oss att ta steget till att göra detta förvärv, säger VD Anette Ullén.

-Genom förvärvet så stärker vi upp bolaget med ett stort antal kunder men även med den unika kompetens som Miredo besitter, bland annat inom skatterådgivning.

- Miredo har under många år byggt upp en trogen kundkrets med sin kompetens och sitt personliga engagemang för kunden. Vi är också glada att Miredos VD Lisa Holm Sundblad blir kvar i en roll som Affärsområdeschef för Redovisning samt även förstärker vår ledningsgrupp. Med detta förvärv befäster vi vår ställning på marknaden och blir en stark aktör inom alla våra affärsområden, säger Anette Ullén.

Lisa Holm Sundblad är grundare, ägare och vd för Miredo Redovisningsbyrå AB

- Precis som vi, drivs Amesto AccountHouse AB av ett engagemang där alla kunder är lika viktiga – stora som små. På Miredo ser vi fram emot att få ingå i Amestokoncernen och ta nästa steg i vår utveckling. I takt med den ökade digitaliseringen kommer vi nu få förutsättningarna att ligga i framkant vad det gäller moderna och effektiva digitala redovisningslösningar för våra kunder, säger Lisa Holm Sundblad

Om Miredo

Miredo Redovisningsbyrå AB bildades 2002 men har funnits ända sedan 1984 under andra ägarkonstellationer. Miredos affärsidé är att erbjuda kvalificerade redovisningstjänster, företagsekonomisk rådgivning samt skatterådgivning åt mindre och medelstora företag och koncerner.

simplifying business

Vi förenklar din redovisning.

Vi jobbar tillsammans med våra kunder för att utveckla strukturer och processer som deras organisation behöver för att röra sig framåt.

Vill du veta mer? 

Gå till Redovisning