<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

10. aug

Så laddar du om efter semestern.

Vi har nog alla känt av den hårda smällen av att komma tillbaka till verkligheten efter en semester. Det behöver självklart inte vara så. Här har vi samlat några tips som underlättar för din comeback till jobbet men även för en framgångsrik höst.

 • Dyk inte i arbetsuppgifter.
  Om du lider utav tillbaka-från-semester-ångesten så är det sämsta medicinen att öppna mejlkorgen och översköljas av hundratals olästa mejl.
  Dyk inte i arbetsuppgifter det kan vara roligare att prata med kollegorna i stället. En mjukare start på dagen och kanske en överblick över det viktigaste som har hänt under ledigheten.

 • Börja smått.
  Börja inte att omorganisera hela organisationen eller skapa ett nytt filsystem. Det kan vänta tills du är på banan igen. Ta enklare arbetsuppgifter först och få ett bra flow i din att göra lista först.

 • Prioritera befintliga arbetsuppgifter - håll kalendern tom.
  Du har tillräckligt med att göra dina första dagar tillbaka. Så försök att se till att inte boka upp första veckan. Din inkorg är säkerligen full och arbetsuppgifter som efterfrågar din tid. Prioritera befintliga uppgifter innan du bokar in nya tidskrävande möten i din kalender.

 • Ta pauser.
  När man kommer tillbaka till jobbet så är de många som känner att de måste kavla upp ärmarna och arbeta stenhårt för att städa upp de uppgifter som har hopat sig under semestern. Risken är då att du snabbt gnager sönder din redan sköra arbetsmoral. Se därför till att ta pauser. Ta en kortare bensträckare utomhus för att fylla på energinivån under dagen. På så sätt håller du dig motiverad hela första veckan och inte kör slut på dig själv.

 • Schemalägg kom-ikapp-tid.
  Låt oss vara ärliga, du kommer inte hinna beta av allt under din första arbetsdag. Se till att boka in tid i din kalender där du kan plocka upp gamla arbetsuppgifter som du lämnade när du gick på semester och även ta tag i din fulla mejlinkorg.

 • Håll semesterkänslan vid liv!
  Fastna inte i negativa känslor när du går tillbaka till jobbet. Fortsätta planera in roliga saker på din fritid. Även om jobbhösten må vara i gång så är sommarens värme och ljus fortfarande med oss ett tag till. Så se till att fyll de fortsatt långa kvällarna med sådant som du hade gjort om du fortfarande hade semester. Då blir inte chocken av vardagen lika hård.

Sofia Gonzalez Human resources