<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

25. nov

Tips för att hantera stress

HR-specialisten Sofia delar med sig av sitt bästa tips för att kunna koncentrera sig och prestera bättre vid stress. I vårt stressade privat-/arbetsliv är det viktigt att stanna upp och andas. Känner du dig stressad eller orolig? Testa att andas i en fyrkant när du känner stressen komma över dig.

Att vara stressad är ingen sjukdom, utan en naturlig psykologisk och biologisk reaktion på hot och yttre påfrestningar. Stress i för stor mängd och under för lång tid kan leda till sjukdom, kroppslig såväl som psykisk. Därför är det bra att försöka motverka den. Mitt bästa tips är därför att ta dig tid att fokusera på andningen med jämna mellanrum, testa att andas i en fyrkant enligt instruktionerna nedan. 

Andas i en fyrkant

Blunda och föreställ dig en fyrkant på din mage.

  1. Dra ner andetaget genom fyrkanten, börja från höger sida, räkna till fyra.
  2. Håll andan en liten stund.
  3. Fortsätt att blunda och låt luften följa fyrkanten tillbaka genom att andas ut genom munnen, räkna till fyra.

Prova detta 5 gånger in och 5 gånger ut. Reflektera sedan över hur du mår.

Detta kan du lätt göra hemma eller vid ditt skrivbord, men kan också gå in  på toaletten för att få vara själv för en stund. 

Lycka till!

Sofia Gonzalez Human resources