<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

31. jan

Lönekonsultens dag - Möt Louise.

Den 31 januari är det lönekonsultens dag och det vill vi förstås uppmärksamma.

Varför vi firar Lönekonsulterna den 31 januari är för att det är ett historiskt datum, det är deadline för inlämning av kontrolluppgifter. Något som i samband med införandet av AGI oftast inte längre behöver göras, vilket i sig kan vara en anledning att fira.

Louise Mårtensson är en av våra lönekonsulter som jobbar på remote. Hon har jobbat på Amesto sedan augusti 2022. Jag har pratat med Louise om hur det är att jobba som lönekonsult på remote hos Amesto.

Louise

 Vad är det bästa med ditt jobb?
- Det bästa med mitt jobb är att den ena dagen väldigt sällan är den andra lik. Att vara lönekonsult innebär att det stundvis är högt tempo med många bollar i luften, vilket både är utmanande och varierande, men framför allt väldigt roligt. Lön är ett väldigt komplext område, och det finns inget roligare än att dela med sig av sin kunskap till de som vill lära sig mer.

Vad innebär det att jobba som lönekonsult?
- Att jobba som lönekonsult lägger ett stort ansvar på var och en av oss, ekonomi är trots allt något av det känsligaste som finns i varje människas liv. Oavsett vilken inkomstkälla vi har så är det avgörande för att få vår vardag att gå runt, därför är det otroligt viktigt för en lönekonsult att hålla sig uppdaterad i all relevant och aktuell lagstiftning, och underhålla sin egen kunskap för att leverera hög nivå mot kunderna så att alla anställda får rätt lön i rätt tid.

Vad skulle du säga till den som funderar på att söka sin på yrket som lönekonsult?
- Gör det! Det är ett omväxlande och föränderligt yrke som är superkul. Jag själv sökte in på utbildningen Lönespecialist lite av en slump eftersom jag har ett stort intresse för ekonomi, och var nyfiken på löneområdet. Det tog inte lång tid innan jag var helt såld. Dagens utbildningar mot löneyrket innehåller dessutom en stor mängd LIA (lärande i arbete), där man har möjligheten att testa på yrket i praktiken.

Du jobbar 100% på remote, hur har de fungerat?
- Det har dock fungerat superbra, och det är dessutom väldigt ekonomiskt och hållbart. Att arbeta som remote kan nog vara svårt för vissa då man trots allt sitter ensam hemma, men för mig har det inte varit några problem. Jag har utvecklat många fina vänskaper med övriga kollegor, oavsett var i Sverige de sitter, och jag har alltid känt mig inkluderad i Amesto-familjen.

Den största fördelen är såklart möjligheten att bo kvar i Norrlands inland, där jag har min familj och där jag trivs väldigt bra. Redan under min studietid förlikade jag mig med tanken på att behöva flytta närmare en stad eftersom det till stor del är där merparten av jobb finns inom denna bransch, vilket jag egentligen inte vill eftersom jag trivs med närheten till naturen.

Jag utnyttjar min privata tid mer effektivt när jag slipper pendla till och från en arbetsplats, och jag får spendera mycket tid med min mini-kollega (den kinesiska nakenhunden Korven) på hemmaplan. 

Hur är det att arbeta hos Amesto?
- Amesto arbetar utifrån ett hållbarhetsperspektiv som kallas för ”de tre P:na” – People, Planet och Profit, och detta genomsyrar allt i verksamheten. Det märks att det finns en minst lika stor omtanke för personalens mående och fokus på miljön, som det finns på profit. Jag är väldigt stolt över att vara en del i Amestos resa.

Att vara anställd hos Amesto är som att få en extra familj. Varje gång jag pratar med någon ny inom företaget så möts man av så mycket positiv energi, och det är så tryggt att vara omringad av likasinnade människor som drar åt samma håll.

Amesto har gett mig en stor möjlighet att uppnå en hälsosam work-life balance, eftersom jag kan bo där jag mår bra och inte behöver anpassa min livssituation utifrån var arbetet finns.

 

 

 

ALEXANDRA ÅBERG Director of Marketing