<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

11. mar

Vilka fördelar finns det att börja med hållbarhetsarbetet redan nu?

Tidigare har jag diskuterat vikten av att vara förberedd för kommande förändringar för att undvika panik när det blir kritiskt för många företag. Men att starta hållbarhetsresan nu har även andra fördelar, förhoppningsvis före era konkurrenter.

Här är tre fördelar med att påbörja hållbarhetsarbetet redan nu:

Upptäcka nya affärsmöjligheter i tid: Genom att granska er verksamhet och överväga om den passar in i en hållbar framtid kan ni identifiera risker som behöver hanteras och även vilka möjligheter som finns. Vilken efterfrågan på produkter och tjänster finns nu, eller väntas snart? Många människor vill bidra till en mer hållbar värld - tänk om ni kan erbjuda en tjänst eller produkt som möter den efterfrågan, och dessutom vara först! Det kan göra er till vinnare.

Blir en attraktiv arbetsgivare: De flesta vill känna att de gör något meningsfullt på jobbet. Engagerade och drivna människor vill arbeta i företag med en sund värdegrund och ett högre syfte än bara att tjäna pengar. Var en sådan arbetsgivare.

Förbli en pålitlig leverantör: Vår omvärld är full av risker. Genom att analysera er verksamhet med hållbarhetsperspektiv kan ni upptäcka och hantera dessa risker i tid. Det kan vara allt från klimatförändringar som påverkar tillgången på material till oetiska arbetsvillkor i er värdekedja. Genom att identifiera och hantera riskerna blir det tryggt att köpa era produkter och tjänster.

Och naturligtvis, den mest självklara fördelen är att ni bidrar till att göra planeten till en bättre plats att leva på, både nu och i framtiden. För glöm inte att planeten klarar sig väldigt bra utan oss människor, men vi klarar oss inte utan den. 

Tveka inte att kontakta mig för rådgivning och stöd - du kan boka möte med mig direkt här - eller kontakta oss via knappen nedan.

Kontakta oss

Här kan du läsa mina tidigare bloggar:
CSRD för små företag - Vad gäller?
Vad är CSRD och hur påverkas mitt företag?

Ellionor Triay Strömvall Hållbarhetsrådgivare