<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

Lön_nyhetsbrev

NAVIGERA I JULKLAPPSDJUNGELN

Tips för Arbetsgivare

Ta in en lönekonsult när ni behöver tillfällig hjälp.

Simplifying business

Skattefria julgåvor till personal: Vad du behöver veta

Julen närmar sig med stormsteg, och både privatlivet och arbetslivet fylls av många åtaganden. En fråga som ofta diskuteras är julgåvan till personalen: Hur mycket kan man ge skattefritt, och är det möjligt att skänka pengar till ideella organisationer? Gäller samma regler för presenter till kunder? Vi vill hjälpa er att reda ut begreppen.

För att anses som en skattefri gåva till anställda får värdet inte överstiga 500 kronor inklusive moms. Arbetsgivare har givetvis möjlighet att ge dyrare gåvor om så önskas, men i så fall kommer julgåvan att beskattas som lön från första kronan. Viktigt att notera är att gåvor i form av kontanter inte tillåts. Om arbetsgivaren väljer att skänka summan till ideella organisationer påverkas inte den anställda.

Det är dock viktigt att påpeka att samma regler inte gäller för gåvor till kunder. Gåvor till kunder är inte avdragsgilla, men det finns möjlighet att göra avdrag för enklare reklamgåvor av obetydligt värde. Dessa gåvor tenderar vanligtvis att vara reklamgåvor med företagets logotyp.

Känner du att det är som att navigera genom en djungel med alla olika lagar, särskilt med tanke på julstressen? Om så är fallet kan det vara dags att överväga förstärkning inför det kommande årsskiftet.

Vi erbjuder lösningar för att underlätta din jul och förenkla övergången till det nya året. Vi kan bistå med både punktinsatser och längre förstärkningar på er löneavdelning. Våra tjänster inkluderar interimslösningar för lönekonsulter, lönechefer, systemspecialister och projektledare inom lönehantering. Vi anpassar oss efter era specifika krav och behov.

Vill du veta mer? Boka gärna ett möte!